dinsdag 15 oktober 2013

Waarom kiezen mensen voor Camba ramen?



Er zijn veel redenen waarom mensen voor Camba ramen kiezen. De vaakst voor komende reden is dat men vindt dat onze PVC-ramen zo hard op houten ramen gelijken. In deze reeks gaan we enkele opvallende redenen bespreken.

 

We starten met “omdat wij niet rijk genoeg zijn om geen Camba ramen te kopen”.

De filosofie van Camba is erop gestoeld om te streven naar een optimale verhouding tussen kost en kwaliteit. Om te alluderen op de reclame van een bekende keukenbouwer: “al 35 jaar maken wij ramen alsof ze voor ons zelf zijn”.

Wij stellen echter vast dat de overgrote meerderheid van onze markt bestaat uit producten die er al dan niet duur moeten uitzien, maar zeker niet veel mogen kosten. Hierin kan je natuurlijk alleen maar slagen door dingen weg te laten die de klant niet opmerkt. Door goede, maar kostelijke onderdelen te vervangen door middelmatige, en dus goedkope onderdelen. Welke leek kan inschatten wat de impact hiervan is op de goede werking over 5 jaar? Over 15 jaar?

Het gaat echter over meer dan het tastbare product. Om een totale werf in orde te krijgen, heb je ook een organisatie nodig. Een groep mensen die specialist zijn in hun domein. Een verkoper die de noden van de klant kan omzetten in oplossingen. Een opmeter die dit technisch vertaalt. Een doordacht productie-apparaat. Een sluitend voorraadbeheer om te zorgen dat het juiste onderdeeltje op het juiste moment op de juiste plaats komt. Een ervaren plaatsingsploeg die trots is op het door haar afgeleverde werk. Allemaal dingen die niet zichtbaar zijn. Allemaal dingen die weggelaten kunnen worden.

Wanneer je al deze dingen echter weglaat, neem je risico’s. Het kan goed gaan, maar het kan ook goed fout gaan! Hoe lager de ogenschijnlijke aankoopprijs, hoe hoger de risico’s. Wie rijk genoeg is, kan die risico’s nemen. We hebben ervaring met het opkuisen van andermans miserie. Ramen die nog geen 10 jaar staan en nooit naar behoren gefunctioneerd hebben en dus vervangen worden. Niet iedereen kan zich echter om de 5 jaar nieuwe ramen veroorloven.

Daarnaast zijn er advocaten genoeg die hun brood verdienen met rechtszaken omtrent ramen en deuren. Slechts weinig advocaten werken echter nog voor minder dan EUR 100 per uur. Om in zo’n gevallen nog maar te zwijgen over de extra kosten. Stel je voor dat je werf stilgelegd moet worden in afwachting van een uitspraak?! Dan ben je voor maanden of misschien zelfs jaren vertrokken. Je woonkrediet moet je meestal binnen een periode van 1 jaar volledig opnemen. Je bent dan dus aan het afbetalen voor een huis waar je niet in kan wonen. Dat betekent vaak dat je naast een afbetaling ook nog huur moet betalen.

Mensen die voor Camba ramen kiezen kopen mooie ramen, kopen goede ramen, maar ze kopen ook vooral zekerheid en gemoedsrust.
 

 
       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten